Olga & friends

När trycket på pappret sitter som en smäck!

Jag har arbetat som grafisk formgivare och AD sedan början av 90-talet, på reklambyrå/designkontor och driver idag byrå i egen regi.

Över tiden har jag lärt mig att uppskatta den gemensamma kompetensen hos alla delaktiga i arbetet kring trycksaken som ger det slutgiltiga resultatet.

Ju mer jag lärt och lär mig av de yrken som måste samverka - foto, grafik, tryck, bokbinderi ju mer kan jag finslipa min roll i den kreativa processen.

 

Under årens lopp har mitt samarbete med Ågrenshusets tryckeri befästs och fördjupats. Den del av min produktion som handlar om böcker har jag förlagt på Ågrenshusets tryckeri då jag uppskattar det nära samarbete vi har. Med trygghet lämnar jag över mitt material, tillbaka får jag den färdiga boken eller trycksaken exakt så bra som jag föreställt mig att det ska bli. ”När trycket på pappret sitter som en smäck”! Genom alla dessa år har jag aldrig blivit besviken. Snarare beundrat resultatet på tex. bilder, tonplattor m.m. Vi har haft samtal under tidspress när något upptäckts som vi behövt justera, man kan alltid ringa oavsett om frågan är liten eller stor - servicegraden är hög. Resultatet av detta samarbete har blivit alster som både nominerats till Svenska Designpriset, Publishingpriset och vunnit första pris i Svensk Måltidslitteratur och landat på pallplats i World Cook Book Award. Det är ett resultat av tillit, förtroende och stor kunskap, som jag inte släpper i första taget.

 

Några exempel på böcker är:

• Kokboken Matfrisk (Förstapris i svensk Måltidslitteratur, 2:a plats World Cook Book Award)

• Boken om rokokomålaren Anders Berglin

• Kvinnomöda och skaparglädje

• Älgkött och peran– ingen vanlig kokbok, som korats (av Måltidsakademien i Grythyttan) till 2016 års bästa måltidslitteratur.

 

Lena Andersson, 

Olga & Friends

www.olgaandfriends.se

 

<< Tillbaka