Nyheter

Följ oss gärna även på Facebook och Instagram.

18 juni 2021

Omschatullmakaren Jöns Ljungberg och hans landskap.

 

Ågrenshusets arbete – från idé och formgivning till produktion och distribution – kan sammanfattas med orden tryggt, gediget, personligt – och med hög kvalitet under hela arbetsprocessen.
 

Härjedalens Fjällmuseum är en liten institution, och det är sällan vi har möjlighet att bedriva forskningsstudier – och också få dem utgivna i bokform. Museets projekt kring möbelkonst och snickare har pågått under ett par års tid, och har varit ett omfattande arbete. Publiceringen av resultatet, boken Härjedalsrokoko under två sekler, var med andra ord särskilt viktig för oss. Det kändes därför mycket tryggt att få lägga arbetet i just Ågrenshusets händer!

 

Ola Hanneryd

VD Härjedalens Fjällmuseum AB

29 april 2021

Ågrenshuset söker en webbutvecklare till sin avdelning för digital kommunikation. Vardagen runt tjänsten består i att delta i olika typer av projekt med utgångspunkt från goda kunskaper i Wordpress. Har du utöver detta andra kompetenser som ger mer styrka i samarbetet med våra kunder, t ex kunskaper kring grafiska arbeten, djupare tekniska kunskaper eller arbete med bild och film är det så klart bara positivt.

 

En viktig del i vår rekrytering är att vår nya medarbetare ska verkligen ska uppskatta och vilja bidra till en riktigt rolig och givande vardag. Där man tar eget ansvar för sitt bidrag till gruppen och kommer till jobbet för att vara en riktigt positiv uppskattad lagspelare. Detta är A och O.

 

Känner du igen dig och tycker du detta låter rätt för dig? Tveka inte att höra av dig!

Ulf Afvander: ulf.afvander@agrenshuset.se, 0660-29 99 26
Johan Eklund: johan.eklund@agrenshuset.se, 070-511 32 73

18 januari 2021

Nu har vi lanserat vår nya shop, agrenshusetshop.se!

Här kan du köpa böcker som vi producerat, du kan prenumerera på Magasinet HOCKEY och köpa andra produkter.

Du har också möjlighet att bläddra i böckerna eller tidningarna för att se hur de ser ut.

 

Välkommen till agrenshusetshop.se!

14 december 2020

Catch And Cook!

En ny fantastisk bok från Ågrenshuset!

 

Just det, inte ” Catch and Release”, i den här boken äter vi upp den fisk vi fångar! En bok rik på historier och recept vackert illustrerade.


Berättandet får fart i skenet från lägerelden.

"När jag känner hur fisken hugger går det som en elektrisk stöt genom hela mig, pulsen rusar, adrenalinet slår på, berusningen är helt underbar - känslan är beroendeframkallande, hälsosam och kallas fiskelycka.
Jag älskar att tillreda mina fångster lika mycket som att bli serverad."

 

I den här boken möter ni Leif Millings fiskevänner som inte bara bjuder på delikat fisk utan även på sig själva. Anders Dahlén, Martin Jönsson, Vegard Stormo, Arne Bergh, Erik Orre, Simon Stanford, Martin Magnusson, Björn Johansson, Johan Klingberg och Sivan Jansson.

 

Är du intresserad av boken?

Kontaka oss på 0660-29 99 00 eller pren@agrenshuset.se

10 december 2020


Visst är det ju så att det är insidan som räknas, men det hjälps inte; en snygg förpackning säljer. Visst vet ni att vi kan hjälpa dig förpacka din produkt? Vi är med hela vägen från skiss till färdig kartong. Upplagan kan variera från 50 st till precis huuur många som helst! Hör av er och utmana oss!

20 oktober 2020

Ågrenshuset söker en webbutvecklare till sin avdelning för digital kommunikation. Vardagen runt tjänsten består i att delta i olika typer av projekt med utgångspunkt från kunskaper i Microsoft .NET. Har du utöver detta andra kompetenser som ger mer styrka i back- eller front-end utveckling så är det så klart bara ett plus.

 

De lösningar som vi leverera från avdelningen är allt ifrån de som liknar affärssystem i webbtjänstform till specialapplikationer för grafiska ändamål - eller rena stöd till varje kunds vardag baserat på deras egna önskemål och behov. Slutprodukterna är således ofta mer eller minder avancerade webbsidor samt appar för Android och iOS.

 

En viktig del i vår rekrytering är att vår nya medarbetare ska verkligen ska uppskatta och vilja bidra till en riktigt rolig och givande vardag. Där man tar eget ansvar för sitt bidrag till gruppen och kommer till jobbet för att vara en riktigt positiv uppskattad lagspelare. Detta är A och O.

 

Känner du igen dig och tycker du detta låter rätt för dig? Tveka inte att höra av dig!

 

Ulf Afvander: ulf.afvander@agrenshuset.se, 0660-29 99 26

Johan Eklund: johan.eklund@agrenshuset.se, 070-511 32 73

28 april 2020

Tre byar norr om polcirkeln töms och rivs då gruvdriften kring dagbrottet Aitik expanderar.

Livet i Byn är en intervjubaserad bok där boende i dessa byar delar med sig av vad livet i byn fört med sig. 

Det finns otroliga historier. Om han som sprang ihjäl sig och hon som hade björnen några meter ifrån sig. Men också det stora i det lilla. Om kraften i att gå i långkalsonger en hel dag. Om lugnet i att arbeta med veden. Om skidorna på isen, bössan på axeln och det stora korvkoket då renslakten var klar. Om känslan av närvaro och bara vara. 

 

Att dokumentera byar som försvinner är ett väldigt viktigt arbete. Boken skapades för de boende i byarna och syftar till att bevara minnen av liv som levts på platser som inte längre kommer vara tillgängliga. Boken är inte bara att vara en bok, utan ett minnesmärke. Något som generationer kan dela med varandra och som sparas i bokhyllan i många år. 

Därför var det så viktigt att alla steg i arbetet med boken blev rätt. Inte minst det sista steget med tryck. Att ta fram en bok - ja, vilken trycksak som helst - avslutas med själva trycket, men arbetet fram till färdig trycksak startar långt innan dess.

Jag fick ett tips om Ågrenshuset i början av projektet. Jag skickade ett kort mail, fick ett telefonsamtal till svar och sedan dess fått all hjälp jag känt att jag behövt för att få fram den känsla jag önskade med boken. Det har varit otaliga telefonsamtal, jag har fått referensböcker och materialprover skickade i posten och en öppen dörr närhelst jag önskat komma på studiebesök. 

 

Jag var nog möjligen en rätt besvärlig kund. 

Jag hade ständiga ändringar i omfattning och tidsplan. Jag befann mig utomlands utan täckning och var mer eller mindre okontaktbar då tryckeriet behövde ställa frågor och jag visste precis vad jag ville ha men kunde inte en term på fackspråk.  

Men jag kände mig aldrig någonsin besvärlig. 

Jag kände mig välkommen. 

Jag blev alltid inspirerad, guidad och ödmjukt utbildad i allt från försättsblad till hela processen med offset. Jag har svårt att se, att jag skulle kunnat finna ett bättre samarbete än det jag fick. 

 

Jag ser framemot min nästa trycksak jag ska ta fram tillsammans med Ågrenshuset! 

 

 

11 juni 2019

En fotobok som tar er med på en resa bland saltstänkta
rödmålade sjöbodar med doft av fisk, tång och surströmming.

Fotograf Petra Gilliusson · 216 sidor · Inbunden · 297x210 · Utgivningsdatum 2019-06-10

Beställ via pren@agrenshuset.se eller ring 0660-29 99 52 

22 november 2018

För läsarna av tidningen Anundsjö–Aktuellt är Katarina Strömberg välbekant. Här har hon publicerat sina matrecept och bilder sedan några år tillbaka, som i sin tur är hämtade från hennes matblogg.

Nu släpper hon sin egen kokbok.

Lagom till julhandeln lanseras Katarinas spis.

 

Upprinnelsen till Katarinas matbloggande är hennes 19–årige son Antons efterlysning av recept på rätter som han serverades under sin uppväxt.

”Det är inget kul att du inte skrivit ned dem”, tyckte han. ”Jag vill ju också kunna laga dem.”

– När han sa så, kände jag att det var dags att göra en receptsamling. Främst då för hans skull, men även för min egen. Och när jag ändå var igång startade jag en blogg, Katarinas spis, säger hon.

Matlagning har alltid varit ett stort intresse.

– Min mamma var duktig på att laga mat, för att inte tala om min mormor som var blind men fantastisk i köket. Mormor, som hette Märta Grundström, var alltid noga med måtten. Hon lagade inte mat på en höft som jag gör.

Mormors bästa recept har Katarina skrivit ned och de finns med i boken.

– Det är en hjärtesak för mig.

Boken innehåller både vardagsmat, desserter, recept på vilt och en del överraskningar.

– Min grundfilosofi är att laga enkel och ganska kryddstark mat. Det ska inte ta lång tid att laga rejäl mat från grunden.

– Mycket av det jag lagade till Anton när han växte upp var tvunget att gå ganska fort att göra, men jag slarvar sällan med råvarorna. Även om jag ibland öppnat en burk Bullens pilsnerkorv eller i nödfall använt mig av pulvermos…

I höst har det varit mycket jobb med att både laga och fotografera mat till boken. 

Katarinas spis, som kommer i månadsskiftet november/december, innehåller cirka 60 recept och Katarina har tagit alla bilderna till dem själv.

– Det har varit en hektisk tid i höst, där jag kombinerat mitt heltidsjobb i Örnsköldsvik med att laga mat och fotografera den på kvällar och helger.

– Jag kan känna nervositet över att ha tagit beslutet att göra den här kokboken men det är också fantastiskt roligt. Min förhoppning är att så många som möjligt ska vara intresserad av den och kunna använda sig av den som inspirationskälla i sina egna kök.

För att följa recept slaviskt är inte riktigt Katarina Strömbergs grej.

– Recept är bra för att ha någonting att utgå ifrån, sedan kan man gärna experimentera, lägga till och ta bort för att hitta sin egna favoriträtter.

Hon har därför valt att ha en ruta i boken till varje recept, där man kan skriva ned till exempel hur det smakade och om man gjort någon egen justering.

– Det kan jag sakna i andra kokböcker och minnet är ju kort. Har man lagat en rätt och ska göra den igen lite senare, är det inte alltid du kommer ihåg hur den blev förra gången, hur den togs emot och om du laborerade med ingredienser eller mått, säger Katarina.

Hon poängterar att hon inte är någon yrkeskock men väl en matintresserad mamma med lång erfarenhet av en barnfamiljs vardag. Likaså hur kul det är att göra en maträtt utifrån egen kreativitet och på bra råvaror.

– Jag vill försöka förmedla lite av den där härliga känslan man kan få av att kreera bland grytor, pannor och kastruller och åstadkomma något spännande utan att det behöver ta en halv dag i anspråk.

Katarinas spis är formgiven av Marie Nilsson på Ågrenshuset Förlag i Bjästa och det är även Ågrenshuset som trycker boken.

Artikel hämtad från Olof Wigrens hemsida HÄR och boken går att köpa genom att maila pren@agrenshuset.se eller ringa 0660-29 99 52

22 november 2018

Just nu har vi erbjudanden på både tidningen HOCKEY och vår praktbok "50 år med svensk elithockey".

 

Tidningen HOCKEY:

Påkostat fyrfärgsmagasin om både svensk och internationell hockey, allt från bredd till elit. Med HOCKEY får du både underhållining och kunskapsberikande faktateter, samt massor av läckra actionbilder på svenska elitspelar och NHL-stjärnor. HOCKEY är Svenska Ishoeckyförbundets officiella tidning.

 

Boken "50 år med svensk elithockey":

De viktigaste händelserna, vinnarna, förlorarna och de stora profilerna säsong för säsong. 

 

Erbjudanden:

Praktboken "50 år med svensk elithockey" för bara 199 kr (ordinarie pris 295 kr). 

12 nummer av tidningen HOCKEY + boken "50 år med svensk elithockey" för bara 350 kr. DU SPARAR 444 KR!!!

5 nummer av tidningen HOCKEY för bara 80 kr! (ordinarie pris 225 kr)

Hitta fler prenumerationserbjudanden här 

 

Maila ditt namn, adress och postadress till pren@agrenshuset.se eller ring 0660-29 99 52

Sidor